„Bocuse d‘Or“ nacionalinė atranka Lietuvoje

6/2/25 12:53 PM
A paragraph is a self-contained unit of a discourse in writing dealing with a particular point or idea. Paragraphs are usually an expected part of formal writing, used to organize longer prose.
Metos Lithuania atstovai ir konkurso dalyvis


Metos Lithuania – neįkainojamas partneris istoriniame „Bocuse d’Or“ konkurse Lietuvoje


Vilnius, 2025 m. gegužės 28 d. – „Dūmų fabrike“ Vilniuje įvyko iškilminga ir istorinė šventė – pirmoji „Bocuse d’Or“ nacionalinė atranka Lietuvoje, tapusi reikšmingu žingsniu šalies gastronomijos istorijoje.

Metos Lithuania su pasididžiavimu prisidėjo prie šio prestižinio kulinarinio renginio kaip techninis partneris – konkurso dalyviai savo šedevrus ruošė naudodamiesi profesionalia Metos įranga, kuri užtikrino sklandų, tikslų ir aukščiausio lygio darbą konkurso metu.


Nuotraukoje: Gabrielius Zajac

„Bocuse d’Or“ Lietuva 2025 dalyviai:

  • Gabrielius Zajac, restorano „Pink&Yellow“ šefas (konkurso nugalėtojas)
  • Augustinas Bimbiris-Butkus, restorano „DIA“ sous šefas
  • Nikita Gerasimovas, „Amandus“ chef de partie

Po 5 val. 35 min. trukusios įtemptos kulinarinės kovos, nugalėtoju tapo Gabrielius Zajac, kuris įgijo teisę atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Bocuse d’Or“ finale. Taip pat buvo apdovanotas geriausias šefo asistentas Augustas Janušonis, o specialus prizas atiteko Augustinui Bimbiriui-Butkui.


Nuotraukoje: Gabrielius Zajac, restorano „Pink&Yellow“ šefas (konkurso nugalėtojas)

„Didžiuojamės galėdami prisidėti prie šio reikšmingo įvykio. Tai – daugiau nei partnerystė. Tai – pasitikėjimu ir profesionalumu grįstas ryšys, kurio tikslas – stiprinti Lietuvos vardą pasaulinėje gastronomijos arenoje“, – teigė Metos Lithuania atstovai.


Nuotraukoje: konkurso dalyviai

Vakaro metu taip pat buvo paskelbtas atnaujintas „Michelin Guide“ įvertintų Lietuvos restoranų sąrašas. Visi keturi praėjusiais metais žvaigždėmis įvertinti restoranai („Demo“, „Nineteen18“, „Džiaugsmas“ ir „Pas mus“) šiemet išlaikė savo prestižinį įvertinimą, dar kartą patvirtindami Lietuvos virtuvės augimą ir stabilumą tarptautiniame kontekste.


Nuotraukoje: „Michelin Guide“ dalyvių apdovanojimas

Metos Lithuania džiaugiasi būdama patikima partnere profesionalams – tiek šefams, tiek organizatoriams – kuriems svarbiausia kokybė, tikslumas ir ilgaamžiškumas.

Tikime, kad tai – tik pradžia dar ryškesnės Lietuvos gastronomijos ateities link.


Nuotraukoje: METOS, UAB generalinė direktorė sveikina geriausią šefo asistentą

Daugiau konkurso akimirkų:


Nuotraukoje: „Bocuse d'Or Lietuva“ prezidentas Darius Katinas su kitais šefais


Nuotraukoje: Vienas iš ringų su Metos įranga


Nuotraukoje: Metos Lithuania atstovai

 

Pasi Iljo is a Sales Manager of Maintenance in Metos Finland
Get rid of kitchen interruptions! Periodic maintenance reduces breakdowns
Silver Birch Resort.
Silver Birch Resort offers travellers exclusive experiences from Metos kitchen
Classic condenser
Kitchen refrigeration equipment ready for the summer
Pureeing equipment for Metos kettles
Pureeing equipment for kettles
Filip Sajler
HOPI Chef Tech Center – Where culinary work and innovations meet