METOS veikla, sėkmingai besitęsianti daugiau kaip 90 metų, yra pagrįsta mūsų klientų ir jų veiklos specifikos bei aplinkos supratimu. Mes siūlome ne tik platų gaminių asortimentą, bet ir technologinį projektavimą, apmokymą dirbti su įranga, techninę jos priežiūrą.

2022 m. Metos grupė švenčia 100 m. sukaktį

2022 m. Metos grupė švenčia 100 m. sukaktį

„Metalliteos Oy“ buvo įkurta 1922 m. pavasarį. Pagal įstatus, įmonės tikslas buvo „vykdyti visus metalo apdirbimo darbus Helsinkio mieste su galimybe plėsti savo veiklą į kitas Suomijos dalis“. „Metos“ prekės ženklas buvo pristatytas 1940 m.

Jau XX a. „Metos“ gamino metalo gaminius iš naujos medžiagos – nerūdijančio plieno, o pirmieji nerūdijančio plieno puodai buvo pagaminti 1931 m. „Paimio“ sanatorijai.

Šiandien „Metos“ tebėra metalo apdirbimo įmonė, gaminanti profesionalią virtuvės įrangą savo gamykloje Ahjo šalia Keravos miesto ir baldus Sorsakoski šalia Leppävirta miesto. „Metos“ sukūrė visoje šalyje veikiančią pardavimų ir paslaugų organizaciją, kurios specializacija – pilnai įrengtų virtuvių kūrimas. Be „Metos“ gaminamos produkcijos, įmonės pardavimai apima profesionalios virtuvės įrangos ir priedų pasirinkimą iš pirmaujančių tarptautinių gamintojų.

Bėgant metams „Metos“ veikla išsiplėtė į užsienį, turėdama tą pačią pardavimų ir paslaugų koncepciją visoje šalyje, steigdama dukterines įmones Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Belgijoje ir Nyderlanduose. Be to, „Metos Marine“ ir pasaulinis gamyklos įrangos eksportas vykdomas iš Keravos miesto būstinės.

Nuo pirmųjų nepriklausomybės metų „Metos“ plėtojo ir organizavo šalies aprūpinimą maistu. Matė mokyklų maitinimo poreikį, stebėjo restoranų sektoriaus pokyčių bei poreikių raidą.

Šiandien „Metos“ aukščiausios kokybės paslaugų paketas grindžiamas dešimtmečius trukusiu bendradarbiavimu su klientais. „Metos“ virtuvės dizainas apima proceso ir funkcionalumo derinimą į ergonomišką darbo aplinką. Įrangos pasirinkimas užtikrina klientų ateities konkurencingumą. Naudotojui teikiama informacija ir mokymai, kurių pagalba galima siekti puikių rezultatų nuo pat naudojimosi virtuve pradžios. „Metos“ paslaugų tinklas ir vietinis aptarnavimas užtikrins ilgalaikį klientų virtuvės saugumą.

Šiandien, pilnai įrengtų virtuvių kūrimas yra geidžiamiausias ir atsakingiausias būdas pristatyti tiek virtuves, tiek individualią buitinę techniką. „Metos“ perdirba pakavimo medžiagas ir senus virtuvės įrenginius, iš kurių surinktas nerūdijantis plienas gali būti naudojamas beveik neribotą laiką ir kokiu nors pavidalu vis tiek bus „Metos“ virtuvėse per ateinančius 100 metų.